Buğday Çimi Suyu Kanser

Buğday Çimi Suyu Kanser ilişkisi insan hayatında çok önemli bir yer tutuyor. Aynı zamanda kilo verme, doğal güzelliğinizi koruma gibi konular içinde buğday çimi suyu sıkacağı olan katı meyve sıkacağı Kuvings.

Buğday çimi suyu kanser gibi ölümcül hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde son derece etkili. Sıvı oksijenle dolu olan buğday çimi, acıbadem ve kayısı çekirdeği, doğanın en güçlü anti kanseri olan laetril içerir.

blank

Buğday çimi suyu kanser

Buğday Çimi Sıkma

Kuving katı meyve sıkacağı ile buğday çimi testi yapıp bu testi yayımlayan bir İnternet sitesinde yer alan bilgiyi çevirdik.

Kuvings yavaş sıkım meyve sıkacağı ile yapılan en büyük testlerden biridir. meyve suyu buğdayı yapıp yapamayacağıdır. Piyasada bulunan birçok yavaş sıkım meyve sıkacağı, özellikle alt uçları olanlardır. Buğdayı kendi başına meyve suyu haline getirme neredeyse imkansızdır. Kuvings yavaş sıkım meyve sıkacağı oldukça etkileyici! Buğday çimi suyu verimi ile renkleri uçan ile testi geçti! Şaşırtıcı bir şekilde, tadı düşündüğüm gibi “çimenli” değildi.

Ezerek buğday çimi suyu elde ettiğim bu üründe harika bir verim aldım. Oluşan bir meyve sıkacağı için fazlası idi. Her iki tane (2 oz) vermesi beklenen yaklaşık 30 gramlık bir kesilmiş buğday çimi paketini aldım.

Başlangıçta, buğday çimi suyu henüz atılmayacak kadar küçük olduğu için, hamuru çıkış ağzından akan küçük bir meyve suyu vardı. Sorun değil, 3 onsluk çekim ağzından topladım. (Resme bakın).

blank

Buğday Çimi Suyu Sıkma

Meyve suyu çıkışını tutan akıllı kapağa sahip olmaktan mutlu oldum. Meyve suyu sürahi içinde toplanmış ve daha sonra çekim bardağı içine dökülmüş ise, transfer sırasında bazı kayıplar olacaktır. Akıllı kapak ile, değerli suyun her damlasını toplayacağım.

Resimde gördüğünüz gibi, meyve suyu verimi oldukça iyiydi. Tam olarak 2 oz değil, ama yakın. Ve hamur kurudu. Ben sadece bu meyve sıkacağı suyu buğday çimi bile alabilir!

Resmin üzerindeki internet sitesini ziyaret ederek konu ile ilgili alıntı yaptığımız siteyi inceleyebilirsiniz.

Nasıl Buğday Çimi Suyu Ün Kazandı?

Buğday çimi suyu kanser ile olan ilişkisini ilk açıklayan kişiyi tanıyalım. Amerikalı bir kimyager olan Charles Schnabel yaptığı araştırmalar sonucunda ilk olarak 1930’larda açıklama yaptı. “Buğday çimi süper yiyecek: Besin değeri diğer sebzelerden çok daha fazla. Yangıyı, dolayısıyla kanseri önlüyor, kırmızı kan hücrelerimiz olan alyuvarların yapımını hızlandırıyor. Kan dolaşımını düzenliyor.” dedi. Daha sonrasında çeşitli araştırmalar ve açıklamaların ardından buğday çimi suyu bir efsane haline gelmiştir.

Bununla birlikte Pakistan gibi bir kaç ülke de özellikle tavsiye edilmesi ve buğday çimi suyu tüken kanseri yenin. Buğday çimi suyu kanseri öldüren formül gibi pek çok kısmı olarak abartılarla ün kazanmıştır.

Hatta öyle ki Amerika’da bir çok insan sabah işe giderken ve iş dönüşü meyve suyu satan yerlere uğruyor. Mutlaka hazır olan buğday çimi suyu talep ediyorlar. Tabi ki sadece kanser için değil, kan akışı hızlandığı için genç kalmak ve formunu korumak isteyenler de tercih ediyor. Aynı zamanda bu kan akışı ile kilo kaybı sağlandığı birden fazla açıklamalarda yer almış.

Buğday Çimi Suyu Dünyada

Schnabel’dan sonra 1940’larda buğday çimi üzerinde çalışan ve yaygınlaşmasına yardımcı olan kişi Ann Wigmore’dur. Kendisi bir Hipokrat felsefesi olan “yediklerimiz ilacımız, ilacımız yediklerimiz idir” anlayışının sıkı bir takipçisiydi. Buğday çimi suyunun da bir nevi ilaç olması bu anlayışla çok güzel örtüşüyor. Wigmore yeryüzünde insanı iyileştirecek ve iyi olma halini devam ettirebilecek kuvvette 4.700 çeşit ot bulunduğunu fark etmiştir. Bütün bu otların kraliçesi olarak da buğday çimini ilan etmiştir. Sonraki yıllarda buğday çimi üzerine yapılan çalışmalar da bu sonucu destekliyor. Wigmore’un buğday çimi ve “yaşayan (pişirerek öldürülmemiş) gıda” üzerine 35’den fazla kitabı var.

Ara Not: Buğday çimi suyu ile ilgili olarak %100 her kanseri yenecek gibi istismarda bulunanlar çıkabilir. Bu konular için lütfen öncelikle hekimlere başvurun daha sonra tedavinizi uygulayın.

Aynı zamanda kanser rahatsızlığına maruz kalan Ann Vigmore (The Wheatgrass Book) tarafından keşfedilmiş. Kendisi o kadar fakirmiş ki çaresizlikten bahçesindeki çimleri yemeye başlayınca kanseri iyileşmiş. Ve sağlıklı yaşam konusunda uzmanlaşmış bir enstitü kurulmasını sağlamış. Hippocrates Health Institute (www.hippocratesinst.org). Günde 2 kere çim suyu, 3 kere de yeşil içecekler içilen bu merkezde yiyecekler %100 organik ve çiğ olarak sunuluyor. Acil şifalar Dileriz.

Türkiye’de Buğday Çimi Suyu

Türkiye’de üne kazanması öncelikle bir kitap ile birlikte gerçekleşti. Manisa’nın Salihli ilçesinin Bozdağ‘ın eteklerinde yer alan cennet gölcük kıyısında Dr. İlhami Güneral kansere yakalanıyor. Daha sonra buğday çiminin gücünü fark ederek düzenli olarak kullanmaya başlıyor. En sonunda da kanseri yenebiliyor. Tabi ki bu başarı azim ve bilgisini hemen bir kitaba yansıtıyor.

Kanserden Korkma – Modası Geçmiş Tedaviden Kork adlı bir kitap yazıyor. 78 yaşındayken prostat kanserine yakalanan ve tekrar sağlığına kavuşan Dr. İlhami Güneral’in kitabını kitapçılarda bulabilirsiniz. Buğday çimi suyu kanser ilişkisinin Türkçe olarak en güzen şekilde okuyabileceğiniz ve bilgi alabileceğiniz bir kitaptır.

Buğday Çimi Suyu Faydaları

•1 bardak buğday çimi suyu 1,5 kilo yeşil yapraklı sebzenin içerdiği besin öğelerini içermektedir.
•% 70’i yapraklara yeşil rengini veren klorofilden oluşmuştur. İnsan kanına benzeyen bir takım özellikleri vardır. Bitkilerin kanı olarak nitelendirilebilir. Karaciğeri ve kanı temizlediği bilinen özellikleri arasındadır.

Buğday çimi suyu inek sütüne oranla on bir kat daha fazla kalsiyum, ıspanağa oranla 5 kat daha fazla demir. Portakala oranla 7 kat daha fazla C vitamini, kepekli buğdaydan 4 kat daha fazla B1 vitamini içerir. Ve müthiş bir B12 vitamini kaynağıdır .

Dr. Earp Thomas şöyle açıklama yaptı. Her gün düzenli olarak 30ml buğday çimi içen birinin, ayda yaklaşık 24 kilo sebze tüketmiş gibi olacağını söylemiştir.

Buğday Çimi Suyu Zararları

areler üzerinde yapılan bir deneyde, Akut Promyeloktik lösemi HL60 hücrelerinde sitotoksik özellikler göstermiş. Bir başka çalışmada, meme kanserli 60 hastaya, kemoterapinin ilk üç evresinde, günde 60cc çimen suyu veriliyor. Kontrol grubuna verilmiyor. Sonuç Myelotoksitisiti sınırlanmış. Bu hastalar daha az kemik ve kan yapıcı ilaca ihtiyaç duymuşlar.

Ancak dikkat edilmesi gereken nokta bu araştırma çok küçük ölçekli ve hastaların %20‘si bulantı nedeniyle deneyi yarıda kesmiş. Bu konuda daha büyük ölçekli araştırmalara ihtiyaç var.

Bir diğer araştırmada Hindistan’da Netaji Subhash Chandra Bose Kanser Enstitüsünde 400 hasta üzerinde yapılmış. Terminal, tedavi ümidi olmayan hastalarda, çimen suyu tüketiminin kan transfüzyonu ihtiyacını azaltıp azaltmadığına bakılmış. Hastalar 6 ay boyunca 30ml çimen suyu tüketmiş.

Sonuç: Hemoglobin, toplam protein ve albumin değerlerinde düzelme görülmüş.

Çimen suyunun yan etkisi var mı?

Çoğu yetişkin için kullanımı güvenli. Ancak bazı kişilerde bulantı, kabızlık ve iştah kaybına yol açabilir. Özellikle çiğ olarak tüketildiği için kontaminasyona dikkat etmek gerekiyor.

Buğday Çimi Tavsiye Kullanımlar

Prof. Dr. Canfeza Sezgin şöyle bir öneride bulunmaktadır.

Bağışıklık sisteminin uyarılması, Buğday çimi suyu kanser destek tedavisi, soğuk algınlığı, saç ağarmasının önlenmesi. Romatizmal ağrı, süreğen yorgunluk, kemik erimesi, kansızlık, ülser ve cilt korunmasında kullanılmaktadır. Tahıl çimi, hemoglobin isimli kanda oksijen taşıyan moleküle klorofil sağlayarak vücudun oksijenlenmesini düzelttiği ileri sürülmektedir. Bunu gösteren bilimsel bir çalışma bulunmamaktadır. Ülseratif koliti olan hastalarda tahıl çimi veya buğday çiminin kullanılmasıyla yakınmalarda azalma, yaşam kalitesinde düzelme olduğu gösterilmiştir.

Buğday Çimi Özellikleri

  • Buğday Çimi içerisinde; A,B, C ve E vitaminleri bulunur. Özellikle B17 adlı vitamin ( “amigdalin” veya “laetrile” ) kanser hücrelerine karşı etkin savaşmaktadır.
  • Topraktan bitkiye geçebilen 102 elementten 92’sine sahiptir.
  • Demir,Kalsiyum, fosfor ve magnezyum mineralleri açısından zengindir.
  • Gaz, şişkinlik gibi sorunlara karşı rahatlama sağlar ve sindirime yardımcı olur. Ayrıca kan şekerini dengeler.
  • Enerji verir, yorgunluğa iyi gelir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Vücutta bulunan toksik maddeleri zararsız hale getirir ve alkalize eder, kanın PH seviyesini dengeler. Zengin bir antioksidan kaynağıdır.
  • Kanın oksijen taşıma kapasitesini artırır.
  • Kırımızı kan hücreleri ( eritrosit ) sayısını artırır.
  • Dr. Bircher’e göre, doğa klorofili (buğday çimini) vücudu temizleyen, zehirli maddelerin nötralize edilmesini sağlar. Zararsız hale getirilmesini sağlayan ve canlandırarak yeniden yapılanmasına yenilenmesine destek olan bir madde olarak kullanmaktadır.
  • Doğurganlığı düşük inek ve boğalara sahip olan Amerikalı çiftçiler hayvanların doğurganlığını artırmak amacıyla hayvanları buğday çimi ile beslerler. Çünkü klorofilin içerdiği yüksek miktardaki magnezyum seks hormonlarını onaran enzimleri yapılandırır.

Buğday Çimi 1940

Buğday çimi suyu kanser ile ilgili 1940 yılında Dr.Benjamin Cruskin American Journal of Surgery’de klorofili;

  • Kötü kokuların giderilmesi
  • Bakteri enfeksiyonlarının giderilmesi
  • Yaraların iyileşmesi
  • Cilt naklinde doku adaptasyonunun hızlandırılması
  • Kronik sinüzit tedavisi
  • Kronik iç kulak iltihaplanma ve/veya yangı tedavisi
  • Varis damarlarının tedavisi
  • Bacak ülserlerinin tedavisi
  • İltihaplı isilik tedavisi
  • Kabuklu cilt kabarıklıklarının tedavisi
  • Rektum (anal) yaraların tedavisi
  • Rahim boynu yangılarının tedavisi,
  • Vajinal parazit enfeksiyonlarının tedavisi
  • Tifo, karahumma ateşini düşürme ve
  • İrin akma durumlarının birçoğunun tedavisi için önermiştir.

Referanslar

  1. Chlorohyll and Hemoglobin Regeneration after Hemorrhage, by J.H.Hughes and A.L. Latner. Journal of Physiology. Vol 86, #388, 1936 University of Liverpool
  2. Studies on the constituents of green juice from young barley leaves. Antiulcer activity of fractions from barley juice. Journal of the Pharmaceutical Society of Japan 105:1046-51. Ohtake, H., Yuasa, H., Komura, C. Miyauchi, T., Hagiwara, Y., Kubota, K. 1985.
  3. Proteolytic enzymes in green wheat leaves IV. Degradation of ribulose 1,5-biphosphate carboxylase by acid proteinases isolated on DEAE-cellulose. Plant and Cell Physiology 20:253-258. Peoples, M., Frith, G., and Dalling, M. 1979.
  4. Growth stimulating properties of grass juice. Science. May 8, 1936, p.445. Kohler, G., Elvehjem, C. and Hart, E. 1936.
  5. Juice Fasting and Detoxification, Steve Meyerowitz. Quality Books, 2002